Sneeuw op Goede Vrijdag. De winterjas van deze schapen komt van pas. (Foto Gerard Timmerman)
Sneeuw op Goede Vrijdag. De winterjas van deze schapen komt van pas. (Foto Gerard Timmerman) Foto: Gerard Timmerman

'Op ontdekkingsreis naar het

culinaire van Noord-Holland'

Verhalenplatform Oneindig Noord-Holland lanceerde donderdag in samenwerking met Uitgeverij Athenaeum het boek 'Proef Noord-Holland. Op ontdekkingstocht naar het culinaire erfgoed'. Eén van de bijdragen in het boek is van Jef Schuur uit Den Hoorn.

'Proef Noord-Holland' is een kookboek, een geschiedenis en een reisgids in één. 'Ik ben op zoek gegaan naar de schoonheid van het culinaire erfgoed, zonder dat het op enige manier een reclamepraatje wordt', zegt schrijfster en historica Emma Los. 'Je duikt in de essentie van elke Noord-Hollandse streek. Dat leidt soms tot haute cuisine van historische recepten in een eigentijds jasje, maar het is ook de Febo, de Zaanse fabrieken en Dirk van den Broek. ' Het eerste exemplaar van het boek werd overhandigd aan gedeputeerde Elvira Sweet van Cultuur.

Jeugd, alcohol

en de meierblis

De meierblis is een puur Texels volksfeest. Steeds vaker gaan er koelboxen mee, gevuld met hapjes en drankjes. Gezelligheid viert hoogtij. Maar ook wordt de zorg uitgesproken dat jongeren onder de zestien zich rond het vuur laven aan alcohol, met alle gevolgen van dien. Volstaat sociale controle of niet? Stem op de poll op de website van de Texelse Courant of handhaving het goede middel is.