'Voldoende trainingen om te

voorkomen dat mensen vallen'

Texel kent op diverse plekken trainingen om vallen te voorkomen. Dat laat wethouder Hennie Huisman (Zorg) weten in een reactie op een open brief van raadslid Gerbrand Poster (Texel 2010) over valpreventie.

De SWOT (nu Texels Welzijn) startte bijna drie jaar geleden in De Buureton in Den Burg met trainingen onder leiding van Bernhard Wolf van Fysiotherapie Texel. Deze trainingen werden voor die tijd al gegeven in verpleeghuis De Hollewal. Ze werden volgens Brigitte Hollands van Texels Welzijn bewust naar het wijksteunpunt aan de Beatrixlaan gehaald om de drempel voor thuiswonende senioren te slechten. De wekelijke bijeenkomsten worden gemiddeld door zo'n 25 senioren bezocht en worden sinds kort ook in andere dorpen aangeboden. 'Er is dus een ruim aanbod', aldus wethouder Huisman. Poster had in zijn open brief gesteld dat er nu 'nog geen expliciete aandacht is voor valpreventie' en dat de gemeente hierin een coördinerende rol zou moeten spelen.

60 van Texel op radio

Radio Texel doet maandag live verslag van de 60 van Texel. De extra uitzending van Sport Lokaal begint om 14.00 uur en is te volgen via 106.1 FM, 98.5 Mhz op de kabel of via www.radiotexel.nl.

Huisvesting

In het ontwerp van een provinciale verordening is geregeld dat tijdelijk personeel op een agrarisch bedrijf mag worden gehuisvest. B en w vinden dat deze mogelijkheid niet alleen moet worden geboden aan agrarische ondernemingen maar ook aan andere bedrijven, met name strandbedrijven. Een zienswijze in die zin zal bij de provincie worden ingediend.