Duo Bakelaar  wint klaverjassen

Marja en Martien Bakelaar haalden flink uit in de 24e competitieronde van Klaverjasclub Den Burg. Frans Stark en Bas Tromp handhaafden zich probleemloos aan de top van het klassement.

Er werd op deze avond eindelijk weer eens flink gescoord. Marja en Martien Bakelaar, die eerder dit seizoen al eens meer dan 8000 punten behaalden, kwamen hier ook nu dichtbij. Met de eerste twee spellen eindigden ze ruim boven de tweeduizend punten en ook in het vierde spel kwamen ze daar dichtbij. Jammer voor hen liep het in het derde spel even minder, waardoor de totaalscore bleef steken op 7676 punten. Marja en Martien Bakelaar maken hiermee een sprong in het klassement en stijgen van de achtste naar de zesde plaats. Bart Weijdt en Willem Koomen hebben de hoop op het kampioenschap nog niet opgegeven en gingen er flink tegenaan. Met drie partijen van rond de tweeduizend punten werd een mooie score neergezet. Spijtig voor hen hadden ze in het laatste spel ene 'wachtpartij', anders was de score waarschijnlijk nog hoger geweest dan de 7417 punten die ze nu in de wacht sleepten. Weijdt en Koomen pakten hiermee de tweede plaats in het klassement terug van Eric Jan Geus en John Vlaming, die ook nog steeds proberen het gat met de top te verkleinen en met een score van 7091 punten nog wat van de achterstand afknaagden. Maar ondanks deze mooie score zakken Geus en Vlaming een plaats in het klassement. Ze staan nu derde met ruim 2100 punten achterstand. Corry van der Slikke en Frans Bos spanden zich op deze avond tot het uiterste in om de rode lantaarn aan de concurrentie over te doen. En met een score van 6957 punten lukte dat bijna, maar nog net niet helemaal. Wel werd het gat met de staart van het klassement, de nummers vijftien en zestien, flink verkleind. Van der Slikke en Bos hebben zeker kans nog een paar plaatsen te stijgen. Koplopers Bas Tromp en Frans Stark moesten weliswaar iets toegeven op de directe concurrenten, maar met een vijfde plaats bleef de schade beperkt. Ze behaalden 6526 punten en met nog een volle ronde en twee spelletjes te spelen, moet de voorsprong van ruim tweeduizend punten voldoende zijn om de titel veilig te stellen.

Gemiddeld werd deze avond 6282 punten gespeeld, wat aan de hoge kant is. Ook het aantal marsen lag met 32 hoger dan gemiddeld.

Werkzaamheden N9

Rijkswaterstaat voert vanaf 2 april onderhoudswerkzaamheden uit aan de N9 tussen Alkmaar en Den Helder. Het verkeer krijgt te maken met afzettingen en omleidingen. Er wordt voornamelijk 's nachts en in het weekend gewerkt.