De vernieuwde zaak van Bakker Timmer in Den Burg. (Foto Jeroen van Hattum)
De vernieuwde zaak van Bakker Timmer in Den Burg. (Foto Jeroen van Hattum) Foto:

Nieuwe zaak Timmer geopend

Groot, ruim en gezellig. Het zijn de eerste gedachten die opkomen bij het betreden van de verbouwde winkel annex tearoom van Bakker Timmer aan de Hogerstraat in Den Burg.

De zaak is na een grondige verbouwing van ruim vijf maanden sinds woensdag in de nieuwe stijl heropend. De zaak oogt licht en de winkel en de tearoom komen als één geheel over. De vernieuwde tearoom is uitgebreid op de plek waar voorheen de antiekzaak van de familie Van der Kooi zat.

De tearoom is, net als de zaak van Timmer in De Koog, overgegaan op zelfbediening. Bezoekers worden meteen van koffie voorzien. 'Dan hoef je daar niet meer op te wachten als je hier binnen stapt om even een kopje koffie te doen', vertellen Niels Kossen en Bea Timmer.

Nieuw is een soort 'buzzer' die klanten meekrijgen als ze iets bestellen dat moet worden klaargemaakt of verwarnd. 'Dan hoef je aan je tafeltje niet meer op te letten wanneer iets klaar is. Als je bestelling er is, gaat de buzzer af en kun je die komen ophalen', vertelt Kossen. 'Ik zag het systeem bij een lunchroom op Schiphol, ik ben er bewust mee in de verste uithoek gaan zitten die ik kon vinden, maar het werkte.'

Mensen die zowel de winkel als de tearoom bezoeken, kunnen voortaan alles in één keer afrekenen. 'Dan hoef je niet meer eerst je boodschappen af te rekenen en later ook nog eens in de teamroom apart voor je bestelling te betalen. Vaak is het af zodra je betaald hebt, dus dan kan het wat vreemd overkomen als je twee keer de portemonnee moet trekken.'

Frans Zegel Bouw van Siep Schellinger uit Oudeschild was hoofdaannemer en de onderaannemers kwamen ook zoveel mogelijk van het eiland. Ronno Honingh uit De Koog ontwierp de nieuwe buitenkant en Infrashop uit Maarssen verzorgde de binnenkant. Dat bedrijf is gespecialiseerd in de bakkersbranche en was een paar jaar geleden ook actief voor Bakker Timmer toen de winkel in De Koog werd verbouwd.

De bouwers hadden het weer de afgelopen maanden niet mee, maar het lukte om voor de Pasen de winkel en de tearoom klaar te hebben. De buitenkant van de nieuwbouw moet de komende tijd nog verder worden afgewerkt.