Wat ik zeggen wou

Goochelaar

Naar aanleiding van uw cartoon naast de overlijdensadvertenties van dinsdag 26 maart het volgende: Een klein kind kan op een begrafenis een doodgraver met een hoge hoed aanzien voor een goochelaar. Dat kan je op zo'n moment verrassen en ook ontroeren. Zo'n kleintje weet nog niet van de tradities rond begrafenis en ook de pijn van onherroepelijk afscheid kent het niet. Daar een zogenaamd grappige cartoon over maken vind ik nogal smakeloos. Maar dat u als Texelse Courant, waar familieberichten van grote betekenis zijn, juist deze cartoon plaatst naast de overlijdensadvertenties, vind ik respectloos ten aanzien van de op diezelfde pagina getroffen families. Ik zou dit zelf als heel pijnlijk en zelfs stuitend ervaren.

Chris Sleegers,

Den Burg.

Geschokt


Afgelopen twee weken zijn er veel mensen overleden. Toen ik dinsdag 26 maart de krant opensloeg, viel mijn oog op een misselijk makende 'Cartoon', waar ik en veel mensen verbijsterd over zijn. Hoe hebben jullie deze ''cartoon'' ooit kunnen plaatsen bij deze pagina? Ik vind het respectloos en beschamend dat dit door de redactie is gepubliceerd! Ik werk al een aantal jaar in de zorg en ik weet dus dat er de laatste twee weken veel mensen zijn overleden, wat willen jullie hiermee überhaupt duidelijk maken? Ik wacht met smart op een uitleg over dit gepubliceerde cartoontje waar heel Texel het in negatieve zin over heeft en het lijkt mij een goed idee om deze uitleg ook te publiceren in de volgende krant. Ik kan u vertellen uit mijn beroep dat er mensen die afgelopen twee weken hun dierbaren hebben verloren geschokt zijn door dit kleine plaatje.

Toy Imhoff

Cartoon


Ik heb een vraag op de cartoon die in de tc stond van dinsdag 26 maart. Vaak gaat een cartoon toch over iets wat er gebeurd is in het nieuws. Nu ben ik waarschijnlijk een dom huisvrouwtje maar ik snap deze cartoon niet!!!!
Graag uitleg in de volgende krant over deze cartoon of via een reactie op mijn mail. Indien het gaat over de laatste overledenen dan vind ik het in en in triest dat men over dat onderwerp een cartoon maakt en nog erger dat hij geplaatst wordt.


Didy Boerhorst

Naschrift redactie:

De cartoon was geïnspireerd op een spontane en ontroerende reactie van een kind tijdens een uitvaart die recentelijk plaatsvond. Buiten de betrokkenen en de cartoonist wisten maar weinig Texelaars er van. Afgesproken is dat de cartoons in het vervolg worden gebaseerd op actualiteiten die wél het nieuws hebben gehaald.

Voor het overige deel van onze reactie verwijzen we naar het bericht op de voorpagina.