Afbeelding
Foto: Jeroen van Hattum

Robbers voorzitter

van Texel Culinair

Bart Robbers uit Amsterdam is de nieuwe voorzitter van Texel Culinair. Valerie Jongeneel is coördinator van het evenement geworden.

Robbers is geen onbekende voor Texel Culinair. De afgelopen jaren zat hij in de jury van het culinaire evenement in De Koog. Robbers was een paar jaar geleden ook tijdelijk voorzitter van de Texelse Vereniging van Logiesverstrekkers en hij legde de basis van het toeristisch investeringsfonds. De andere bestuursleden zijn Rein Stam, Danny Verswijveren, Anton van der Vis en Henk Plaatsman.

Valerie Jongeneel neemt de coördinatie, marketing, sales en organisatie van het evenement op zich. De volgende Texel Culinair wordt gehouden in het tweede weekend van september en dat is van vrijdag 13 tot en met zondag 15 september.

Running Diner

In het artikel over Running Diner is per abuis gemeld dat de afsluiting plaatsvond in rotisserie 't Kerckeplein. De culinaire dorpstocht begon en eindigde in restaurant Strends End.

Dwangsom

Eigenaar-exploitant Frans Kaercher van boerencamping Kaemping aan de Ruijslaan 83 bij De Koog mag een agrarische schuur niet langer als woning laten gebruiken.

Ook moet hij uit een bijgebouw de keukeninrichting en bedden verwijderen zodat ook dit gebouw niet meer voor woondoeleinden kan worden gebruikt. Als aan dit besluit van b en w over twee maanden geen gevolg is gegeven moet Kaercher een dwangsom betalen van € 550, - per dag, wat kan oplopen tot €16.500,-. Het gaat om strijdigheden met het bestemmingsplan. De gemeente kwam in actie na een verzoek tot handhaving door derden.

Geslaagd

Danique Witte uit Den Burg is aan het Horizon College in Heerhugowaard geslaagd voor de opleiding allround kapper. Zij is werkzaam bij Salon Henri in Den Burg.

FOTOFOTOFOTO