Drie verschillende menners reden zondag met Bob en Pepper, het kleinste tweespan.
Drie verschillende menners reden zondag met Bob en Pepper, het kleinste tweespan. Foto: Pip Barnard

Tweespan wordt driemaal ingezet

Het tweespan Bob en Pepper (het kleinste tweespan) werd zondag tijdens de marathon van menvereniging Tussen Wad en Duin driemaal ingezet.

Eigenaar/koetsier Marga Zandstra behaalde op deze indoormarathon een derde prijs met dit koppel. Gabriƫlle Wickbold, groom/koetsier, reed zich even later met hetzelfde tweespan naar een tweede prijs. De derde die met het span reed, was jeugdmenner Laura Pollichino, die vierde werd. Er werd flink strijd geleverd, maar iedereen was bereid een ander te helpen. Er deed ook een groep recreanten mee en enkele cursisten van de opleiding voor het koetsiersbewijs. Sommigen deden mee met leenpaarden, anderen als groom. Het was de laatste keer dat de wedstrijd werd georganiseerd door Piet Beers en Finka van der Kraan.

Uitslagen: Enkelspan pony: 1.Kim Witte; 2.Frouwke Eelman; 3.Mandy Dekker; 4.Linda Koolhof en Emmie Monster. Dubbelspan pony: 1.Lex Veeger; 2.Gabriƫle Wickbold; 3.Marga Zandstra; 4.Laura Pollichino. Enkelspan paard: 1.Piet Beers; 2.Hans Boom. Enkelspan pony recreatief: 1.Suzanne Witte; 2.Andrea Wickbold; 3.Ellis de Haan. Onder het zadel: 1.Emmie Monster.