De deelnemers aan het Kaasjestoernooi aan de meet. (Foto Ineke Zijm-Jansen)
De deelnemers aan het Kaasjestoernooi aan de meet. (Foto Ineke Zijm-Jansen)

Handboogprimeur in ´t Skiltje

De Texelse afdeling van handboogvereniging MBSOV/Noordkop, 'Zwarte Skeepe' hield zondag in dorpshuis 't Skiltje in Oudeschild het Kaasjes Toernooi, waarbij de prijzen bestonden uit Texelse boerenkaasjes.

Dertig schutters schoten elk negentig pijlen over een afstand van achttien meter. Er waren maximaal 900 punten te behalen. Wereldkampioen jeugd 2012, Colann Schreuders van MBSOV/Noordkop Den Helder won zoals verwacht de eerste plaats. Hij behaalde 866 punten. Klaas Kaas van Achilles Alkmaar werd tweede met 811 punten. Twee Texelse deelnemers vielen in de prijzen: Hans Rinkema, die met 762 punten achtste werd en Willem Vlas die met 557 punten op de twintigste plaats eindigde.

Er werd geschoten op tien banen, met op elke baan drie schutters. Het toernooi was volgeboekt, maar vijf deelnemers moesten op het laatste moment afzeggen. Tijdens het toernooi bleek de gymzaal van 't Skiltje ruimte te bieden aan twaalf banen, waarbij op iedere baan vier schutters geplaatst kunnen worden. Er is dan ruimte voor 48 schutters, waardoor ook plaatsen beschikbaar komen voor de deelnemers die nu op de wachtlijst stonden. Veel van de deelnemers van dit jaar gaven aan een volgende keer graag terug te komen.