Anna Rijnders raakt in APP verslaafd aan de smartphone.
Anna Rijnders raakt in APP verslaafd aan de smartphone.

APP: De eerste film op twee schermen

Deze week in Cinema Texel: APP, de eerste film die gebruik maakt van twee schermen. Daartoe dienen bezoekers hun mobiele telefoon aan te laten en een app te downloaden.

APP vertelt het verhaal van Anna Rijnders die na een verkeersongeval helemaal opgaat in haar eigen virtuele wereld. Ze raakt verslaafd aan apps, social media en haar smartphone. Na een wild feest ontdekt ze dat een onbekende een mysterieuze APP op haar smartphone heeft geïnstalleerd, die een antwoord heeft op alle vragen. Niet alleen op wetenschappelijke en historische vragen, maar ook op vragen die betrekking hebben op haar persoonlijk leven. Maar als ze teksten en codes ontvangt die samenhangen met de plotselinge en raadselachtige dood van mensen uit haar omgeving, dringt langzaam maar zeker het besef door dat het hier om meer gaat dan alleen om een handige APP.

Geprolongeerd is Crooks, de nieuwe animatiefilm van DreamWorks, over de allereerste familie uit de prehistorie. En ook Yoko, waarin Pia kennis maakt met een kleine yeti, draait nog deze week. Op dinsdag worden seniorenvoorstelingen gegeven, waarbij het geluid minder hard staat. Te zien zien Oz: The Great and Powerful (om 13.45 uur) en Silver Linings Playbook (om 14.00 uur).