Vis eten en bridge gingen uitstekend samen tijdens de Haven- en Visbridgedrive, (Foto Jan Bloem)
Vis eten en bridge gingen uitstekend samen tijdens de Haven- en Visbridgedrive, (Foto Jan Bloem)

Zestig bridgers spelen zich warm op haven

De Siberisch koude haven van Oudeschild vormde zaterdag het decor voor de Haven- en Visbridgedrive, die voor de tweede keer plaatsvond.

De drive werd gehouden door de gezamenlijke bridgeclubs Alert uit Oosterend en Groot Slem uit Den Burg. Er werd op zes locaties op en rond de haven gespeeld. Vispaleis van der Star, Kaap Skil, Havenzicht, Het Pakhuis, Veronica en De Kombuis boden onderdak aan in totaal zestig bridgers, die op iedere locatie in een half uur vier spellen speelden. De bridgers waren naar sterkte ingedeeld in drie groepen van ieder tien paren. Deze groepen speelden allemaal dezelfde spellen of, om in bridgetermen te blijven: topintegraal. Jan Bloem kon, als voorzitter van de organisatie, rond 18.00 uur in Havenzicht de prijzen verdelen.

In de A-lijn werd de eerste prijs gewonnen door Wil Heiligers en Clemens Beutick die 62,5 procent speelden. Tweede werden Piet Bakelaar en Jan Veenendaal met 58,85 procent, derde Jan Bloem en Peter Ruigrok (57,81). In de B-lijn scoorden Henk Wierenga en Dirk Kalverboer met 69,79 procent het hoogst. De tweede plaats werd gedeeld door de koppels Reinier Nijland/Veronica Bos en Renske van IJsseldijk/Nel Brans die elk 53,65 procent behaalden.

De C-lijn werd gewonnen door Joop Groen en Joke van Coevorden met 67,19 procent. Erik-Jan Geus en Rosa Harbers werden tweede (60,42), Riet Veenendaal en Rinus Gurck derde (57,29). Over de drie lijnen gezamenlijk gerekend (aparte berekening) scoorden Henk Wierenga en Dirk Kalverboer het hoogst. zij behaalden 68,90 procent.

De volledige uitslag is te vinden op www.nbbclubsites.nl/club/4043/uitslagen.

.