'Partijen in debat voor

scholierenverkiezing'

De politieke partijen zouden er goed aan doen om in aanloop naar de scholierenverkiezingen in debat te gaan met jongeren op de OSG.

Dat voorstel deed Joop Groeskamp (Texels Belang) tijdens de raadsvergadering in een discussie over de vraag hoe jongeren en politiek bij elkaar te brengen. Scholierenverkiezingen worden altijd in aanloop naar landelijke verkiezingen gehouden. 'De avond voor zulke verkiezingen zouden we met leerlingen in discussie kunnen gaan.'

De raad besprak een voorstel van PvdA en D66 om jongeren van de OSG excursies te laten maken naar de Tweede Kamer. Dat moet in de plaats komen van de Jongerenraad die inmiddels een aflopend bestaan dreigt te krijgen. De motie werd aangenomen, wat inhoudt dat het college is opgeroepen samen met leerkrachten maatschappijleer excursies naar het parlement te gaan organiseren.

Ben Zegeren (CDA) vond dat jongeren in hun eigen belevingswereld moeten worden warmgemaakt voor politiek en bedacht ter plekke dat een Harlem Shake in de gemeenteraad wel op zijn plaats zou zijn. Zegeren stond meteen in de startblokken om de daad bij het woord te voegen, maar zijn plan bleef beperkt tot een solo-shake van Zegeren zelf.