Herdenking Opstand

bij Dourleinkazerne

Bij de Joost Dourleinkazerne wordt zaterdag 6 april een openbare herdenking van het begin van de Georgische Opstand gehouden.

Dat gebeurt bij het monument met het Russisch-orthodox kruis bij de ingang van de Mok. De herdenking begint om 10.30 uur. Deze wordt sinds 2005 als nabestaandendag gehouden en dit jaar is volgens commandant Stefan Nommensen iedereen welkom. Er wordt stilgestaan bij de tien Texelaars die op 6 april 1945 door de Duitsers werden doodgeschoten op de Mok. Belangstellenden kunnen de auto parkeren bij de vogelspotplaats op de Mokweg. Tot 10.30 uur kunnen belangstellenden aansluiten bij het ceremonieel. Na 10.30 is dat niet meer mogelijk, omdat een komen en gaan van mensen anders het ceremonieel kan verstoren.

Bomen voor koning

Elk dorp op Texel kan ter gelegenheid van de inhuldiging van kroonprins Willem-Alexander tot koning een koningslinde krijgen. Dat heeft burgemeester Francine Giskes laten weten. De dorpscommissies kunnen bij de gemeente aangegeven of zij het planten van een koningslinde op prijs stellen.