Henk Gieze en Sieme Ran winnen

Twaalf koppels bonden de strijd met elkaar aan tijdens een goed bezette klaverjasdrive in buurthuis Bethel in Zuid-Eierland. Sieme Ran en Henk Gieze vormden daarbij het sterkste koppel.

Ran en Gieze bleven met een score van 5565 punten Tiny Kok en Fenny van Exel ruim 400 punten voor. Joeke en Louw Nijhuis pakten met 4988 punten een knappe derde plaats.Pieter van der Woude en Bert Nederlof kwamen in de laatste ronde slechts 44 punten te kort om Nijhuis en Nijhuis van de derde plaats af te houden. Michel Kuip en André van der Heiden behaalden in de derde ronde niet minder dan 1910 punten en bleven met een totaal van 4880 nipt Joop Moerbeek en Marius Smit voor, die 4832 punten behaalden. De overige koppels zaten erg dicht bij elkaar, maar konden geen potten breken. Harry van de Wetering en Peter Witte bereikten in drie ronden een score van 4098 en beloofden de rode lantaarn de volgende keer écht aan een ander koppel over te dragen. Het was overigens niet de eerste keer dat de tandem Ran en Gieze tot winnaar werd uitgeroepen. Precies een maand geleden scoorde het koppel ook al ruim 5500 punten. 'Het vangen van de roem is een belangrijke tactiek', aldus Ran. 'Je moet niet te bang zijn een beperkt risico te nemen', voegt Gieze daar aan toe, 'want bij een drive werkt de roem beide partijen omhoog.'

De volgende klaverjasdrive in Bethel wordt gespeeld op donderdag 4 april, aanvang 19.45 uur.

Klaverjassen in

Eierlandsche Huis

In het Eierlandsche Huis aan de Klimpstraat in De Cocksdorp wordt donderdag 28 maart vanaf 20.00 uur een paasklaverjasdrive gehouden. Deelname kost €2,50, aanmelden kan via tel. 316507, e-mailadres het-eitje@hotmail.nl of ter plaatse.

Darttoernooi

In jongerencentrum Time Out aan de Wilhelminalaan in Den Burg wordt zaterdag 6 april een darttoernooi voor tieners en jongeren gespeeld.

Deelname staat open voor iedereen van 10 tot en met 15 en van 16 tot en met 23 jaar. De tieners openen het toernooi om 19.30 uur en spelen tot ongeveer 22.00 uur. De jongeren spelen van 21.00 tot ongeveer 23.30 uur. Deelname is gratis, er zijn leuke prijzen te winnen. Inschrijven kan aan de bar in Time Out en via info@young4ever.nl. Bij de inschrijving graag naam (voor- en achternaam) en leeftijd vermelden