Jeugdgolfers vallen in de prijzen

De jeugdspelers van de Texelse golfclub kunnen met trots terug kijken op een koude, maar vooral gezellige wintercompetitie.

De laatste competitiewedstrijd werd zondag gehouden bij golfclub De Zaanse. Er werden in totaal zeven wedstrijd gespeeld, steeds op een andere baan in de kop van Noord-Holland. Er waren daarbij in vier categorieën prijzen te winnen; de spelers waren ingedeeld naar leeftijd en speelsterkte. Voor een plaats in het eindklassement moesten de spelers aan minimaal vier wedstrijden hebben meegedaan.

Thomas Wassenaar eindigde op de tweede plaats in het individueel klassement 18 holes strokeplay. Samen met Sjoerd Koopman werd hij derde in het clubklassement.

In de categorie 18 holes Par 3 won De Texelse speler Liam Boom met 48 stablefordpunten in de categorie 18 holes Par 3 de laatste wedstrijd in Zaandam. Daarmee werd hij ook eerste in het individueeel klassement. Samen met teamgenoten Larissa Vink en Rodney Stolk werd hij bovendien eerste in het klassement voor beste club.