Weer overwinning dames Tevoko

Het damesteam van volleybalvereniging Tevoko heeft zaterdag in Bovenkarspel met 2-3 gewonnen van Simokos 2. Veerdienst TESO was net op tijd weer in de vaart om de spelers naar de overkant te brengen.

Tevoko begon ontspannen en goede services, uitstekende passes en harde aanvallen zorgden al snel voor een voorsprong. Simokos 2 was niet opgewassen tegen het sterk spelende Tevoko en de eerste set werd gewonnen met 11-25. De tweede set was identiek aan de eerste, al maakte Simokos minder fouten en pakte het enkele punten. Tevoko won met 19-25.

Gemakzuchtiger spel in de derde set resulteerde in fouten. Simokos begon daarentegen steeds beter in het spel te komen en nam met lastige services en harde aanvallen door het midden een voorsprong. Tevoko deed er alles aan om deze in te lopen, maar maakte net op de verkeerde momenten fouten. De derde set werd met 25-19 verloren.

Ondanks dit verlies begon Tevoko de vierde set weer vol enthousiasme. Maar dit werd al snel getemperd, toen Simokos met zeer lastige services een voorsprong nam en de stand uitliep tot 11-2. Met mooi snel volleybal en tactisch spel wist Tevoko de achterstand in te lopen en op 13-13 zelfs weer gelijk te komen. Maar Simokos liet het er niet bij zitten en liep weer uit. Een tweede keer kon Tevoko het niet meer goedmaken en de set werd met 25-17 verloren. In de beslissende vijfde set kreeg Tevoko het weer op de heupen en met mooie passes kon het blok van Simokos weggespeeld worden. Hierdoor kon onder andere Monique Leijstra veel ballen over rechts scoren en zonder nog in gevaar te komen, pakte Tevoko de vijfde set met 8-15.

Door deze overwinning blijft Tevoko voorlopig op een zevende plaats op de ranglijst van de competitie.

Weel sluipt omhoog

Corjan Luijt moge dan wel het beste gemiddelde spelen van biljartclub De Doorstoot in De Cocksdorp, hij maakt dat helaas zelden waar. Misschien is hij toch te hoog ingeschat door rekenmeester Joost Smit. Ook nu wist Luijt geen partij te winnen, ondanks een paar sterke series. Het is Cees Weel die sluipenderwijs klimt in het klassement. Martien Boon timmert aan de weg, maar heeft iets te vaak een slordige partij, evenals Jan Huizing, die waarschijnlijk een eeuwig talent blijft. Meer zit er niet in, is te vrezen.

Uitslagen: M.Boon-Huizing 4-0, Smit-Weel 0-4, Luijt-Zijm 2-4, M.Boon-Weel 0-4, Huizing-Heemskerk 4-0, Smit-Luijt 4-0, Homan –Zijm 4-0, Heemskerk-M.Boon 0-4, Huizing-Homan 0-4, Smit-Zijm 2-4.