Eenzijdige strijd

zaalvoetballers

Met nog drie wedstrijden te spelen heeft het zaalvoetbalteam van Texel'94 de beste papieren om beslag te leggen op de tweede en laatste periode.

Texel'94 is de laatste weken in prima vorm, maar tegen Dijkhuis kwam de ploeg van Martijn de Veij en Wim Koorn maar niet erg van start. Met een te laag baltempo en weinig beleving was er de eerste tien minuten weinig opwinding en werden er nauwelijks kansen gecreƫerd. Halverwege kwam Texel toch op voorsprong toen Lesley Koning uit een corner de openingsgoal voor zijn rekening nam. Vlak voor rust kwam Texel via Pim de Lugt op 0-3, nadat Dijkhuis kort daarvoor dankzij een eigen doelpunt de marge had verdubbeld.

Een hoger baltempo in de tweede helft zorgde ervoor dat de tegenstander de ruimtes niet meer kon belopen en Ruben Duinker profiteerde hier al snel van: 0-4. Binnen vijf minuten in het tweede bedrijf maakte Marcel Ris het vijfde doelpunt en niet veel later Ruben Duinker het zesde. Twee onachtzame momenten zorgden voor een opleving van de andere kant, maar Texel'94 zette de tegenstander de laatste tien minuten met de rug tegen muur. De wedstrijd eindigde met 2-7 na een formidabele actie van Pim de Lugt. Volgende week speelt Texel'94 thuis.