Nog eenmaal traden ze op als de Typhoons, Wim Beerling, Wim Koorn, Huib Dros en Bob Dros.
Nog eenmaal traden ze op als de Typhoons, Wim Beerling, Wim Koorn, Huib Dros en Bob Dros. Foto: Pip Barnard

de texelse courant van 22 maart 1977

Dat Louis Uriot, sinds twee jaar veldspeler bij Texel 1, was gekozen tot lid van het Nederlands zaalvoetbalteam, was op 22 maart 1977 voorpaginanieuws. Uriot zou zijn eerste wedstrijd spelen op 22 april, tegen Belgiƫ. Tevoren stonden enkele oefenwedstrijden op het programma, onder meer tegen het Nederlands team van militairen. Uriot was op Texel niet als zaalvoetballer actief, wel in Den Helder, waar hij verbonden was aan Telstar. 'Voor zijn aktiviteit als veldspeler bij Texel heeft de uitverkiezing van Uriot geen gevolgen', stelt de krant de Texelse voetballiefhebbers gerust.

Ook nieuws was het uitdunnen van de Dennen, wat de wandelaars niet ontgaan was. Het dunningswerk had in voorliggende jaren wat achterstand opgelopen door de vele stormen, maar werd nu weer voortvarend opgepakt. Wel had Staatsbosbeheer ontdekt dat enkele stammen waren ontvreemd, wat 'met het oog op besmettingsgevaar' een bedreiging zou kunnen vormen. De stammen konden namelijk besmet zijn met de dennenscheerder.

En de VVV kon in het jaarverslag terugzien op een 'bijzonder gunstig' jaar, mede veroorzaakt door mooi weer en goede reclame.