Gemeente op zoek naar oorzaak penetrante geur in Ons Genoegen

De gemeente gaat onderzoeken of er een breuk in het riool van sporthal Ons Genoegen in Den Burg zit. Dat moet duidelijk maken waar de soms penetrante geur in de douches vandaan komt.

Wethouder Hennie Huisman liet woensdag tijdens de raadsvergadering weten dat met een camera inspecties worden uitgevoerd in het riool. De doucheruimtes in de sporthal worden regelmatig geplaagd door een doordringende geur.

Het onderwerp kwam aan de orde, nadat CDA, D66 en Texel2010 het college hadden verzocht wat te doen aan de soms koude douches in Ons Genoegen. Huisman, zelf gebruiker van de sporthal, zette bij dat onderwerp haar kanttekeningen.

De rioollucht heeft volgens haar echter alle aandacht. 'We doen vanalles om te achterhalen wat daar aan de hand is.' Als mensen klachten over de douches hebben, kunnen zij zich volgens Huisman melden aan de balie van het gemeentehuis, bellen met de nummers 362111 of 140222 of een mailtje sturen (gemeente@texel.nl). 'Klachten van gebruikers worden verholpen.' Ons Genoegen is onderwerp in de vraag of de gemeente moet overgaan tot renovatie van de bestaande sporthallen in Den Burg of dat het beter is geld te steken in een nieuw sportcomplex. Het college werkt aan een advies en dat is volgens wethouder Huisman bijna klaar. Daarna kunnen de raadsleden zich over het onderwerp buigen.

Drijfmest

Het college stuurt een brief aan staatssecretaris Dijksma van Landbouw met een verzoek om het uitrijden van drijfmest op Texel toe te blijven staan. Dat liet wethouder Eric Hercules woensdag weten tijdens de raadsvergadering. Van diverse kanten klonk de roep om te voorkomen dat de uitzondering wordt afgeschaft. Anders ontstaan voor de landbouw grote problemen.