Wittes winnen saaie kaartronde

Theo en Gerard Witte hebben de 23ste speelronde van de competitie van Klaverjasclub Den Burg gewonnen. Er werd niet hoog gescoord, dus veranderingen in het klassement waren er nauwelijks.

Geen enkel koppel nam in deze ronde de 7000-punten horde. Voor de statistici onder de klaverjassers was er bar weinig te beleven; het was een avond zonder uitschieters. Gerard en Theo Witte leken na een opening van driemaal ruim 1800 punten dichtbij te komen, maar moesten in het laatste spel teveel toegeven om de 7000 punten vol te maken. Ze bleven uiteindelijk steken op 6816 en stegen daarmee van de elfde naar de negende plaats in het klassement. John Vlaming en Eric Jan Geus heroverden de tweede plaats in klassement door ook in deze speelronde tweede te worden. Zij deden dat met 6782 punten, een score die nogal onregelmatig tot stand kwam door twee hoge en twee lage spelletjes. Cees Vinke en Carlo Bos behaalden met 6766 punten de derde plaats. Ook zij hadden last van de bij kaverjassers bekende kwaal: drie spellen gaan heel goed en dan volgt vervolgens één slechte pot. Desalniettemin kunnen Bos en Vinke tevreden terugkijken, zij stegen van de veertiende naar de twaalfde plaats. Tromp en Stark spinnen garen bij de kleine verschillen. Zelf pakten zij de vierde plaats met 6394 punten en daarmee handhaafden zij hun ruime voorsprong in het algemeen klassement. Met nog twee avonden en twee spelletjes te gaan, hebben zij een riant uitzicht op het kampioenschap. Wil Maas en Hennie Agterberg bevestigden hun goede vorm van de laatste weken door met 6388 punten vijfde te worden. Zij blijven zevende in het klassement. Het gemiddelde was met 6199 punten niet bijzonder hoog. Er werden 30 marsen gespeeld.

Tromp en Stark leiden in het klassement, met bijna 2700 punten voorsprong op Vlaming en Geus. Weijdt en Koomen handhaven zich met een kleine 2900 punten achterstand op de derde plaats. Ook in de derde periode leiden Tromp en Stark, voor Zwaneveld/Moree en Zaal/Westdorp.

Thuiswedstrijd

Marels U18

De jeugd U18 van basketbalvereniging De Marels speelt zondag 24 maart thuis tegen Amsterdam. De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal Ons Genoegen in Den Burg en begint om 16.30 uur.