Texel genomineerd

voor E-Award

Texel is genominieerd voor de E-award, een initiatief om het elektrisch rijden in Nederland te stimuleren. Texel blijft samen met acht anderen over in de race om deze prijs.

'Elektrisch vervoer draagt bij aan onze ambitie om in 2020 duurzaam in onze energiebehoefte te voorzien. Texel heeft de meeste oplaadpunten per inwoner die ook te zien zijn voor een miljoen toeristen per jaar. Ik zie deze nominatie als een mooie opsteker voor de gemeente, Texelse ondernemers, TexelEnergie en ook bewoners die gebruik maken van een elektrische (deel)auto', laat wethouder Hercules weten. De gemeente die elektrisch rijden in 2012 het meest gestimuleerd heeft, wint uiteindelijk.

Texel moet zien af te rekenen met Amsterdam, Enschede, 's Hertogenbosch, Hoorn, Rotterdam, Tytsjerksteradiel, Utrecht en Zaanstad. Op 28 maart presenteren deze gemeenten hun inzendingen aan de jury die bestaat uit Joost Helms (klimaatambassadeur Duurzame Mobiliteit), Marijke van Haaren (voorzitter Taskforce Formule-E Team) en Marko Hekkert (Hoogleraar innovatiewetenschappen). Uitganspunt bij de eindbeslissing zijn de maatregelen die de gemeente heeft genomen om het elektrisch rijden versneld in te voeren.