Kleiwerk Edelmann in Eiland Galerij

Kerstin Edelmann geeft op 7 april uitleg over haar werk met klei in de Eiland Galerij in Zuid-Eierland. Zij doet dit in het kader van de open dag van de Stichting Keramisten Noord-Holland.

Edelmann woont sinds 1994 op Texel en werkt sinds die tijd als professioneel keramiste in Zuid- Eierland. Haar sculpturen en objecten zijn voor het merendeel gebaseerd op het omringende water van het eiland. De kleuren, vormen en structuren van de kustlijn zijn terug te vinden in veel van haar creaties. Haar waterwezens, schelp- en stromingsvormen worden voornamelijk steengoed gestookt en zijn geschikt voor opstelling buiten. De Eiland Galerij is op 7 april geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Themaochtend over 'Kanker en zingeving'

In het Inloophuis Den Helder en omstreken in Den Helder wordt op 18 april een themaochtend voor patiënten met kanker en hun naasten gehouden.

Tijdens de bijeenkomst wordt in gegaan op vragen als 'Waarom ben ik ziek geworden?', 'Waar vind ik steun?', 'Heb ik iets aan mijn geloof?', 'Hoe kan ik leven met de wetenschap dat ik niet meer beter word?' Ook is er volop gelegenheid om eigen ervaringen te delen met lotgenoten. De ochtend wordt begeleid door Joke de Wit, oncologiewijkverpleegkundige van Omring en Marijke Geerse, medisch maatschappelijk werker en geestelijk verzorger in het Gemini Ziekenhuis. De ochtend wordt gehouden van 10.00 tot 12.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur) in het Inloophuis Den Helder en omstreken aan de Middenweg 134 in Den Helder. Aan deelname zijn geen kosten verbonden, wel wordt men verzocht zich van te voren aan te melden. Dit kan via tel. 0223- 696429.

Kroonappels

De projecten muzieknis van de Stichting Wezentuin en WonenPlus van Texels Welzijn zijn door naar de volgende ronde van de verkiezing van de Kroonappels van het Oranje Fonds.

Zij kregen van de Texelse projecten de meeste stemmen. Het verteltheater viel af. Er volgen nu nog twee stemrondes waarbij alle projecten die door zijn (maximaal drie per gemeente) en deskundigen op elkaar stemmen.

De beste drie krijgen uiteindelijk een prijs van €50.000,-.