De kinderen van de Olmenhoeve aan het werk in de moestuin (Foto: Olmenhoeve)
De kinderen van de Olmenhoeve aan het werk in de moestuin (Foto: Olmenhoeve) Foto: Olmenhoeve

Groene vingers op Olmenhoeve

De kinderen van kinderopvang Olmenhoeve in Den Burg hebben maandag de moestuin in gebruik genomen. Zij deden dit in het kader van het moestuinproject, waarbij kinderen op jonge leeftijd bewust worden gemaakt van de herkomst van gezond eten.

De Olmenhoeve heeft bewust op dit project ingeschreven. "Dit project sluit naadloos aan bij onze filosofie om kinderen tot zelfstandige mensen met verantwoordelijkheidsgevoel uit te laten groeien" aldus Marleen Keijser van de Olmenhoeve. "Kinderen kunnen zo op een leuke manier leren over eten." De kinderen hebben maandag vol enthousiasme de moestuinbak gevuld met aarde. Door de kou konden de zaden nog niet gezaaid worden. Elke week wordt er door de leidsters met de kinderen aandacht besteed aan dit project.

De moestuin is mede mogelijk gemaakt door de Spar in Oudeschild en de Welkoop in Den Burg. Het project zal in totaal dertig weken duren. Gedurende deze periode ontvangen de kinderen iedere week een nieuwsbrief met daarin instructies van wat er die week gedaan moet worden.