De telefooncel van 't Hoogelandt vindt een nieuwe plek in spoorwegmuseum Haaksbergen.
De telefooncel van 't Hoogelandt vindt een nieuwe plek in spoorwegmuseum Haaksbergen.

Nieuwe plek voor telefooncel

Een telefooncel die tot voor kort op vakantiepark Het Hoogelandt stond, heeft een nieuwe plek gevonden bij de MuseumBuurtSpoorweg (MBS) in Haaksbergen.

Het museum, al langer op zoek naar een telefooncel, plaatste enkele weken geleden een oproep in deze krant, die twee reacties opleverde. Eén van de twee viel af omdat de aangeboden cel te nieuw was, de ander was van het juiste type. De oude, door de KPN afgeschreven telefooncel stond op Het Hoogelandt en werd door eigenaar De Krim belangeloos ter beschikking gesteld. Het transport werd verzorgd door Thales Nederland, leverancier van radarsystemen van de Koninklijke Marine. De cel kon op een retourrit vanuit Den Helder worden meegenomen.

Na een gehele renovatie in de komende winter zal de telefooncel een plekje krijgen op Perron 2 van het station in Haaksbergen. De cel zal daar het startpunt markeren van een kinderrondgang over het terrein.

De Museum Buurtspoorweg Haaksbergen is afhankelijk van de inzet van vrijwilligers en giften (in natura) en is daarom uitermate verheugd met deze aanwinst.