wat ik zeggen wou

Aanwinsten

Grote waardering hebben wij voor bakker Timmer en de Hema zoals zij in navolging van Mantje en Kees de Waal flinke verbouwingen hebben laten uitvoeren aan hun gebouwen. Zonder meer kunnen we stellen dat deze verbouwingen een aanwinst zijn voor Den Burg. Eveneens hebben wij waardering voor de familie Zijm aan de Leemkuil die daar weer een prachtig boerderijtje heeft laten neerzetten. Deze mensen hebben in ieder geval gevoel voor hun omgeving. Het zou fijn zijn als dit soort voorbeelden in de toekomst meer navolging krijgen.

Het bestuur van 10 voor Texel.

Wisseldagen

Texel doet zichzelf tekort. Wij komen vaak op het eiland en zijn overal al wel eens geweest De Krim, Texel Suites Oudeschild, Greenside, Opduin, 14 sterren, Loodmansduin (in de Yurts) en in privewoningen. We kennen de weg. Voor ons twee uurtjes rijden en dan begint op de boot eigenlijk al de vakantie. Maar die boot is ook een reden om niet naar Texel te gaan. De laatste twee keer stonden we vanaf Den Burg (op het fietspad) ruim twee uur te wachten. Daar kan de rederij niets aan doen. Sterker nog, deze heeft onlangs daluren ingevoerd om spreiding te krijgen. Maar de gastheren van het eiland kunnen maar niet wennen aan de flexibiliteit in aankomst- en vertrekmomenten. En daarmee doen zij zichzelf, hun gasten, de horeca-uitbaters en bewoners van het eiland (want die zitten ook niet te wachten op die file van bezoekers) te kort. Het eiland lijkt een grote duiventil, met vaste in-en uitvliegtijden. Niet meer van deze tijd. Kijk maar eens hoe campings en hotels dat bijvoorbeeld in Frankrijk doen. Zij adverteren zelfs met: 'Vermijd files en bepaal uw eigen aankomstmoment'. De techniek is hiervoor gewoon aanwezig. Mensen zijn tegenwoordig heel flexibel in reismomenten (deeltijdarbeid, gepensioneerd, werken waar je bent etc.), maar de toeristische sector op Texel wil niet erg. Volgens het VVV zijn ze er wel mee bezig, maar als het al zo is, gaat dat niet van harte. Deze week nog, wilde ik bij De Krim boeken voor de periode woensdag 27 maart tot dinsdag 2 april, om zodoende extra drukte te voorkomen. Dat is eigenlijk niet mogelijk, tenzij je extra betaalt. Maar liever boeken op vaste aankomst- en vertrektijden, want dan kunnen ze rekening houden met schoonmaak en dergelijke. Dat lijkt me zo onderhand een achterhaalde benadering die niet meer past bij het toeristische vraag van deze tijd. Wil je de klant behagen, bied dan een accommodatie wanneer het hem uitkomt. Dat vraagt flexibiliteit en lef, maar dat past dan wel bij de Texelaars. Dus niet afwachten, maar inzetten op maatwerk. dat is beter voor iedereen.

Ward van Hoeckel,
's-Hertogenbosch.

Bibliotheek

Nog een bezuinigings- of besparingstip: Neem een abonnement op de bibliotheek of loop, ook zonder abonnement, naar binnen om de krant te lezen. Is niet origineel, maar wie weet.

Wout Stam,

Den Burg.

Ook een idee?

Heeft u ook een idee om zuiniger te leven? Laat het ons weten via redactie@texelscourant.nl. Wie weet brengt u uw mede-Texelaars nog op een idee.