Turners GOS

naar finale

Lente van der Vis en Caleta Kager hebben zich weten te plaatsen voor de turnfinale van de competitie 7e divisie, die op 20 april in Heerhugowaard wordt gehouden.

Van der Vis en Kager verdienden deze plaatsen tijdens hun derde competitiewedstrijd, zaterdag in Den Helder, waaraan werd meegedaan door de selectiegroep van GOS uit Oudeschild. De dag begon met de balkoefening van de instappers, Tess Zegel, Thirza Schulze en Meike Pol, die alledrie een mooie oefening lieten zien. Dat Tess Zegel nog geen koprol maakte, leverde haar een lager cijfer op. De koprollen van Meike Pol, haar eerste keer, en Thirza Schulze gingen goed en beiden bleven op de balk. Op de vloer eindigden Schulze en Pol hoger dan Tess Zegel, omdat zij de wat moeilijkere elementen nog niet helemaal beheerst. Bij de sprong lukte het alle drie niet de handstand plat naar behoren uit te voeren en Meike Pol viel tijdens het inturnen van de ongelijke brug, maar liet ondanks een zere arm een mooie oefening zien, goed voor 12.30 punten.

Luna Marina Hidalgo en Hannah Roeper begonnen met de sprong, waar ze beiden een mooie score behaalden. Bij de ongelijke brug vergat Hannah Roeper een element en de afsprong van de balk ging niet vlekkeloos, wat haar een lager cijfer opleverde. Hidalgo had wat wankelingen, wat zij ook weer terug zag in haar punten. Op de vloer turnde Roeper een mooie en nette oefening met twee loopsprongen, bijna spagaatsprongen, wat haar hoge punten opleverde.

De grotere meiden hadden er in de derde wedstrijd erg veel zin in, wat duidelijk werd in de eindstand. Lente van der Vis werd beloond met een eerste plaats bij de pupillen 2 zevende divisie. Femke Kalf werd vierde, Elisa Polderman vijfde. Caleta Kager viel buiten de prijzen.

Asha Zijm behaalde bij haar mindere toestel, de sprong, 11.60 punten. Ook op de ongelijke brug liet zij een mooie oefening zien, wat haar 12 punten opleverde. Helaas viel ze twee keer van de balk en ook op de vloer, normaal haar beste toestel, vielen de punten tegen. Lente van der Vis, Femke Kalf, Caleta Kager en Elisa Polderman begonnen bij de balk. waar Femke Kalf eerste werd en Lente van der Vis tweede. Op de vloer behaalde Lente van der Vis met een zeer strakke en nette oefening het hoogste cijfer van de dag, 13.25 punten, en een eerste plaats. Bij de sprong hadden alle vier een mooie overslag, maar zagen dit helaas niet in de punten terug. Op het laatste toestel, de ongelijke brug, turnden de vier een keurige oefening, maar de afsprong van Lente van der Vis maakte het verschil.