Palmpasen

In De Koog en Den Burg worden zondag 24 maart de jaarlijkse palmpaasoptochten gehouden.

In De Koog vertrekt deze om 10.30 uur bij dorpshuis De Hof en voert - voorafgegaan door de SOS-band - door het hele dorp. Na afloop is er voor iedere deelnemer een versnapering.

In Den Burg start de optocht om 13.30 uur op de Groeneplaats, eveneens onder muzikale begeleiding van de SOS-band. De route loopt via de Binnenburg, Kogerstraat, De Zes, Gasthuisstraat, Weststraat, Gravenstraat en Zwaanstraat terug naar De Groeneplaats. Onderweg worden De Gollards en verpleeghuis Hollewal aangedaan. Alle deelnemers ontvangen na afloop een presentje.

Horeca Texel

Horeca Texel houdt dinsdag 9 april een 'Gastvrijheidsavond' in Question Plaza in Den Burg.

Arthur Oosterbaan en Milo Berlijn geven lezingen op het gebied van gastvrijheid. Oosterbaan, werkzaam bij Ecomare, vertelt op geheel eigen wijze over het eiland. Berlijn, bekend van de TV-programma's van Herman den Blijker, gaat in op gastvrijheid in de praktijk. Hij heeft een bureau dat mensen traint om praktijkgericht met het onderwerp bezig te zijn. De avond begint om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur. Belangstellenden moeten zich van te voren aanmelden via texel@khn.nl