Team de Wonne 1 van GVT. (Foto Roos Letzel)
Team de Wonne 1 van GVT. (Foto Roos Letzel)

Finaleplaats voor Aster Baptist

Aster Baptist heeft zich tijdens een competitiewedstrijd in Den Helder geplaatst voor het regiokampioenschap, dat op 7 april wordt gehouden.

De turners van de instap D1 en van de 5de divisie van GVT turnden zondag hun derde competitiewedstrijd in Den Helder. Er werden verrassende resultaten geboekt. Normaal worden bij deze wedstrijd ook per toestel prijzen uitgereikt, maar het rayonbestuur had besloten daar ditmaal van af te zien. Bij de junioren, waarin het GVT-team De Wonne 1 uitkomt, haalde Daniëlle Polderman de eerste prijs in de meerkamp, een terechte beloning voor haar grote inzet tijdens de trainingen. Zij plaatste zich niet voor het regiokampioenschap, maar is wel door naar de rayonfinale. Ook Rosanne Boekel, Demie Landsman en Maartje Serlé haalden mooie gemiddelden en eindigden als zesde, zevende en achtste. Serlé werd derde bij de sprong. Het zal nog even spannend blijven of ze doorstroomt naar de rayonfinale.

Bij de senioren werden goede resultaten geboekt door Elma van Garderen en Jet van de Water, samen team Grisnigt. Zij behaalden een tweede en een derde plaats. Van de Water is erg sterk op de brug en werd daar eerste van de dag.
Aster Baptist, Cato van Daele en Senna Poede van team Mantje kwamen uit in de categorie pupillen 1 en hadden een hele kluif aan hun tegenstanders. Baptist werd, na twee podiumplaatsen in de voorgaande wedstrijden, negende. Van Daele en Poede werden twaalfde en veertiende. Senna Poede viel vooral op bij de sprong. A

Team de Wonne 2 bestaat uit de jongste turnsters van GVT, Mikki Hemelrijk, Afra Mevius en Amy Kossen. Zij waren na hun oefeningen op brug, sprong en balk alle drie op weg naar een podiumplaats. Helaas werden hun vloeroefeningen erg laag gewaardeerd en zij eindigden op de veertiende, twaalfde en tiende plaats. Jasmijn Serlé en Jill Mantje (team Kobeko) kwamen uit in de categorie pupillen 2 en eindigden met bovengemiddelde cijfers als negende en twaalfde. Jasmijn Serlé liet zien dat ze erg goed is op sprong en eindigde op dit toestel als tweede Jill Mantje is vooral goed op vloer, door haar hoge sprongen en zorgvuldigheid waarmee zij haar bewegingen afmaakt.