Klein Wieringen bouwt nieuwe vislossteigers aan Visserijkade

Aannemingsbedrijf Klein Wieringen gaat de nieuwe vislossteigers aan de Visserijkade in Den Helder bouwen. Het in waterbouwkundige werken gespecialiseerde bedrijf kwam na een aanbestedingsprocedure als meest gunstige uit de bus. De werkzaamheden gaan direct na Sail Den Helder in juni van start. De nieuwe steigers worden uiterlijk eind augustus opgeleverd.

Opdrachtgever NV Port of Den Helder en Aannemingsbedrijf Klein Wieringen ondertekenden donderdag op het havenkantoor het aanbestedingscontract. Algemeen directeur Martin Bosch van Port of Den Helder is blij met deze ontwikkeling, die een onderdeel is van de modernisering en uitbreiding van de Visserijkade. 'Visserijschepen kunnen aan de Visserijkade vis blijven lossen voor de afslag én hier zijn straks extra ligplaatsen voor offshoreschepen beschikbaar. Daarmee wordt ingespeeld op de groeiende vraag vanuit de offshoremarkt. Dit komt de haveneconomie ten goede. De aanleg van de nieuwe vislossteigers dienen ter vervanging van de oude steigers.' Aan de verbrede Visserijkade komen drie nieuwe steigers nabij de Moormanbrug terug. Daarnaast wordt de wens van de visserij ingewilligd om één nieuwe afmeersteiger aan Het Nieuwe Werk bij CIV Den Helder te realiseren. De herinrichting is in goede samenwerking met de gebruikers vormgegeven. Martin Bakker, voorzitter van de CIV Den Helder: 'Wij zijn blij dat de procedure goed verlopen is. Dit is een goede oplossing voor alle gebruikers én voor de haven. De werkzaamheden aan de Visserijkade lopen heel goed. Ik heb tot nu toe vrijwel geen wanklank gehoord. Ik ga ervan uit dat het met de aanleg van de vislossteigers ook goed zal gaan.'

Voor Aannemingsbedrijf Klein Wieringen is deze opdracht bijna een thuiswedstrijd. Directeur Jan Klein: 'Wij gaan nu snel van start met de voorbereiding en in overleg met de betrokkenen, zodat we direct na Sail kunnen beginnen.' De gemeente Den Helder startte in 2012 de herinrichting van de Visserijkade. De provincie Noord-Holland heeft voor de realisatie van de nieuwe steigers subsidie verstrekt.