Na een wedstrijd met veel kansen nam  Texel94 drie punten mee naar huis. (Foto Jan Heethuis)
Na een wedstrijd met veel kansen nam Texel94 drie punten mee naar huis. (Foto Jan Heethuis) Foto: Pip Barnard

Zwaarbevochten zege Texel'94

Texel '94 heeft geen gemakkelijke wedstrijd achter de rug, maar kon wel drie punten bijschrijven.

In de eerste helft gebeurde er weinig spectaculairs en werd er rommelig en onverzorgd gespeeld. Beide ploegen waren min of meer gelijkwaardig en Texel '94 kon de favorietenrol nauwelijks waar maken. Kansen leverden weinig tot niets op en door het onrustige spel werd veel balverlies geleden. Een kopkans van Sander de Haan, een toegekende vrije trap van Ralph Slik en een te zacht schot van Ralph Koning werden gestuit door de defensie van DTS. Aan de andere kant kon ook de spits van DTS niet tot scoren komen. Vijf minuten voor de rust zette Texel'94 meer druk op DTS en uit een klein kansje knalde Jesper Arkenbout hoog over het doel.

Kort na de rust werd werd een doelpunt van DTS op advies van grensrechter Cor Barends wegens buitenspel geannuleerd. Hierna kreeg Texel '94 meer vat op het spel en ging het beter voetballen. Maar Sander de Haan, Lesley Koning en Pim de Lugt waren ongelukkig met hun schoten. Pas vijf minuten na het verstrijken van de officiƫle speeltijd wist Pim de Lugt uit een mooie volley de zwaarbevochten, maar verdiende 0-1 te scoren. Zondag speelt Texel '94 thuis tegen Hollandia T uit Tuitjenhorn.