'Doe voor twee jaar proef met campers'

De parkeerplaatsen voor campers zouden in eerste instantie voor een periode van twee jaar gerealiseerd kunnen worden. Daarna kan bekeken worden of voortzetting wenselijk is.

Dat stelt Van Heerwaarden voor in zijn advies aan de gemeenteraad voor twintig camperplaatsen op de haven. Hij bestrijdt de gedachte dat dergelijke plaatsen concurrerend zijn voor campings. 'Ze hebben juist een aantrekkende werking op het toerisme. Het zal nieuwe toeristen aantrekken, waarbij een deel dat langer wil verblijven een camping zal uitzoeken.'

Vorig jaar is al bekeken of er overnachtingsplaatsen voor campers bij de Waddenhaven ingericht konden worden. De Stichting Waddenhaven Texel wilde daar niet in mee. De stichting vond camperplaatsen storend voor het specifieke karakter van de haven en dat er geen noodzaak was. Het zou ook in strijd zijn met het standpunt van de gemeenteraad om geen nieuwe toeristische slaapplaatsen meer te realiseren.

Het NKC (Nederlandse Kampeerauto Club) adviseert door te blijven zoeken naar geschikte locaties op Texel. Volgens de organisatie kan een goede promotie van toekomstige camperlocaties op Texel de toeloop van campers naar het eiland alleen maar vergroten.