Onderhoud aan tuinwallen

De werkgroep Kwadijkervlot uit Purmerend is op zoek naar vrijwilligers die 23 en 24 maart willen helpen bij werkzaamheden op De Hoge Berg.

Het is alweer het elfde jaar dat de groep ten behoeve van het behoud van het gebied naar Texel komt. Op zaterdag wordt om 9.30 uur gestart met het herstel van een stuk tuinwal op de hoek Zuidhaffel-Middelwegje. Op zondag wordt gewerkt op het insectenreservaat De Zankuil aan de Doolhof. Er wordt gehooid en er worden boompjes en struiken uitgestoken om het heischrale grasland in stand te houden. Daarnaast worden er nestgelegenheden aangelegd voor graafwespen, graafbijen en mierenleeuwen.

Seks enzo in

Skiltje Oudeschild

Stichting Young 4 Ever is met de voorlichting Seks enzo op woensdag 20 maart in Oudeschild. Deze 'spannende' activiteit is voor alle tieners en jongeren vanaf 12 jaar uit dit dorp en start om 19.30 uur. De avond wordt gehouden in het dorpshuis 't Skiltje, de deelname is gratis.

Wandelen voor water

Groep 7 en 8 van basisschool De Fontein uit Den Burg wandelen op 22 maart zes kilometer door Den Burg met zes liter water op hun rug.

De leerlingen doen dit in het kader van de Wereld Water Dag. Ze hebben een speciale tas gekregen die ze thuis kunnen vullen met water. De inhoud wordt na de actie weer mee naar huis genomen, zodat het water kan worden hergebruikt. Het is de bedoeling dat de kinderen zich laten sponsoren. Op deze manier wordt een project voor schooldrinkwater en de aanleg van waterputten in Afghanistan te steunen.

Workshop vilten

Ans Kikkert verzorgt woensdag 3 april in dorpshuis De Waldhoorn in Den Hoorn een workshop vilten. Er wordt gewerkt met wol van Texelse schapen en er zullen voorbeelden te zien zijn. De workshop begint om 19.45 uur, deelname kost €15,-. Aanmelden via e-mailadres ansvanstrien@hotmail.com.