Op pad met de vogelwachter.
Op pad met de vogelwachter. Foto: Jeroen van Hattum

Mensen op oude foto gezocht

Welke mensen staan op bovenstaande foto? Dat vraagt de uitgever van het nieuwe boek Duinen en Mensen Texel zich af. Het boek wordt woensdag 10 april bij Ecomare gepresenteerd.

Uitgever Natuurmedia is benieuwd waar de foto op Texel is gemaakt, wie de fotograaf is, welke vogelwachter in het midden loopt en uit welk jaar de foto dateert. De plaat, die een plek in het boek krijgt, komt bij Harry Wuis uit De Koog vandaan. 'Bij hem in de kast dook een klein, vooroorlogs fotoboekje op met onder meer deze foto.'

Volgens hoofdredacteur Rolf Roos van Duinen en Mensen Texel kunnen mensen die goede antwoorden doorgeven (via info@duinenenmensen.nl of #vogelwachterfoto) een DVD of een exemplaar van het boek krijgen.

In het boek staan veel ongepubliceerde historische kaarten van de duinen. 'De duinen hadden nooit hun huidige vorm gehad als helmplanters niet vele stuifdijken hadden aangelegd. Duinboeren, konijnenjagers, waterwinners, bosbouwers, natuurbeheerders en recreatieondernemers hebben duin en kwelder ook benut en veranderd.