Vragen CDA over energie

Het CDA wil van het college weten hoe het zit met een evaluatie van de energie-ambitie van Texel. Daar werd eind vorig jaar €50.000,- voor uitgetrokken in de begrotingsraad. De christendemocraten zijn benieuwd of het enkel een evaluatie wordt of dat ook inzicht wordt gegeven in wat er allemaal nog moet gebeuren om Texel vanaf 2020 zelfvoorzienend te laten zijn op gebied van duurzame energie.

Valse factuur

Een lezeres uit Eierland ontving een valse factuur. De 'nota' is verstuurd door het Centrale Bedrijven Register, dat €296,45 in rekening brengt voor registratie van haar bedrijf. Een ongevraagde dienst, waarvan ze vermoedt dat meer Texelaars een dergelijke factuur hebben ontvangen, met als advies: niet betalen.

Heler opgepakt

De politie heeft dinsdag een 20-jarige Texelaar aangehouden op verdenking van heling. De man probeerde op de boot diverse telefoons voor een laag bedrag te verkopen. De gewaarschuwde politie hield de man in Den Burg aan.

Tweede Kamer

Het college zou in samenwerking met leerkrachten maatschappijleer van de OSG een excursie voor leerlingen naar de Tweede Kamer moeten organiseren.

Dat vindt de PvdA die woensdagavond in de raadsvergadering een motie indient om een excursie naar het parlement voor elkaar te krijgen. Aanleiding is het aflopen van de Jongerenraad Texel die een paar jaar geleden werd opgericht. Momenteel zijn er nog drie jongeren lid van en is het volgens de PvdA de vraag of het nog zinvol is de jongerenraad nieuw leven in te blazen.

In de ogen van de sociaaldemocraten is een excursie naar Den Haag een geschikt alternatief om jeugd en politiek een beetje bij elkaar te houden. Volgens de PvdA zou het goed zijn als raadsleden, collegeleden en docenten maatschappijleer dan ook meegaan naar de Kamer. Kort na de excursie zouden de leerlingen een keer gast van de gemeenteraad moeten zijn.

De kosten zouden betaald moeten worden uit het budget dat er nog is voor de jongerenraad. Als het aan de PvdA ligt, wordt dit jaar al de eerste excursie gehouden.