Mevrouw Bakker uit De Waal had in maart 1963 al een televisie uitgezocht, toen bleek dat aan de loterij waar ze duizend gulden had gewonnen, onbekende voorwaarden kleefden.
Mevrouw Bakker uit De Waal had in maart 1963 al een televisie uitgezocht, toen bleek dat aan de loterij waar ze duizend gulden had gewonnen, onbekende voorwaarden kleefden. Foto: Pip Barnard

de texelse courant in 1963

Schaken, dammen

en werk aan de weg

'Grootmeester Jan Hein Donner komt naar Texel.' Dat was nieuws op de voorpagina van de Texelse Courant van 15 maart 1963, vandaag precies vijftig jaar geleden. Donner kwam op uitnodiging van schaakclub En Passant en was bereid gevonden simultaan te spelen tegen 35 tot 40 tegenstanders. De damclub hield een simultaanwedstrijd in De Koog, waar de Texelse Piet Bakelaar het wilde opnemen tegen 'alle damliefhebbers'. Ook uit De Cocksdorp was er veel nieuws. Bijvoorbeeld over de aanleg van de nieuwe riolering, die door de buitengewoon strenge winter niet minder dan twee maandan vertraging had opgelopen. Maar na het weekend, op 18 maart, zouden dan toch de werkzaamheden een aaNvang nemen met het rooien van 'de oude iepen' aan de Kikkertstraat. 'Bijna gelijk met het bomenrooien zal het totale uitbreken van de bestaande bestrating ter hand worden genomen.'Tegelijk, maar niet gerelateerd aan de aanleg van de nieuwe riolering, kreeg een aantal straten in De Cocksdorp een nieuwe of definitieve naam. De huizen werden van gemeentewege omgenummerd.