Aan de Rommelpot bij Den Hoorn raakte door gladheid dinsdagmorgen een auto in de greppel. (Foto Martin Fröberg)
Aan de Rommelpot bij Den Hoorn raakte door gladheid dinsdagmorgen een auto in de greppel. (Foto Martin Fröberg) Foto: Martin Fröberg

Maartse grillen zorgen voor sfeer, winterpret en ongemakken

Terwijl bollen uit de grond schieten, vogels aan het nestelen zijn en de natuur op allerlei andere manieren uit de winterslaap ontwaakt, haalde Koning winter deze week voor maartse begrippen ongemeen fel uit.

Nachttemperaturen ver beneden nul maakten bijvoorbeeld dat kasplantjes die een week eerder in een optimistische bui waren gepoot met dezelfde gang weer naar binnen werden gesjouwd. En er viel sneeuw. In De Cocksdorp en omstreken zelfs met bakken tegelijk, zoveel dat het met de kraan van de weg werd geschept. Ook elders ging het eiland schuil onder een hagelwit tapijt. Er werden sneeuwpoppen gemaakt en er waren meer vormen van winterpret. Ook leverde het prachtige decors op, zoals van De Naal bij Den Hoorn.

Een pleister op de wonde voor de onfortuinlijke automobilist die dinsdagmorgen bij het verlaten van camping Loodsmansduin met zijn auto in een greppel langs de Rommepot gleed. Er moest een takelwagen aan te pas komen om de auto weer op de weg te krijgen.