Zandsculpturen bij Koninghal

Het terrein achter en naast de Burgemeester De Koninghal in Den Burg is in beeld voor een zandsculpturenfestival.

Het college is in principe bereid tijdelijk ontheffing te verlenen. Het festival zou moeten plaatsvinden van juni tot en met september. De organisatie (nog niet bekend wie) wilde aanvankelijk het parkeerterrein vóór de De Koninghal gebruiken, maar dat kan volgens burgemeester en wethouders niet, omdat daar dan ook touringcars moeten staan.

Op de nu beoogde plek achter en naast de De Koninghal moet volgens het college eveneens voldoende aandacht zijn voor de bereikbaarheid van het KTF-gebouw achter de De Koninghal en de nooduitgangen van de zaal moeten gevrijwaard blijven van obstakels. Bedoeling is dat de beelden op een afgesloten ruimte komen te staan. Het college stelt eveneens als voorwaarde dat er geen horeca met alcohol komt. Er moet huur worden betaald voor het gebruik van de grond.

In 2009 kende Texel ook al een zandsculpturenfestival, toen op het parkeerterrein bij Paal 15. Voor dat festival werden tonnen rivierzand uit de Maas aangevoerd. Daarmee werden blokken gemaakt waaruit kunstenaars vervolgens tal van afbeeldingen vervaardigden.