wat ik zeggen wou

Held

In de krant stond een artikel dat afgelopen donderdag, 7 maart, een inwoner van De Cocksdorp met gevaar voor eigen leven vier mensen heeft gered uit een auto die te water was geraakt. Jammer dat deze persoon niet bij naam genoemd werd, want dat lijkt me in dit geval meer dan op zijn plaats. Gelukkig weet ik nu dat het Erik Mus was en ik denk dat ik namens alle eilandbewoners kan zeggen dat we ontzettend trots op hem zijn. Ik hoop niet dat deze redding snel vergeten wordt, dit mag niet ongemerkt voorbijgaan. Hij verdient de hoogste onderscheiding die een burger kan krijgen voor deze moedige actie. Dus geen lullig vaantje of oorkonde, maar iets onvergetelijks. En over de officier van de brandweer: hij zei onder andere dat de man die hen uit het water heeft gehaald een heldendaad heeft verricht, 'maar ik zou mijn manschappen altijd afraden een dergelijke actie te ondernemen.' Oeps, daar schrok ik behoorlijk van. Altijd het idee gehad dat de brandweer mij of een ander zou redden mocht ik ooit te water raken. Nu blijkt dat wanneer het water ver beneden zwembadtemperatuur is de brandweer op de kant blijft. Met andere woorden, ze laten je dan verzuipen. Nu heeft ons eiland heel veel wegen waar een sloot of kanaal langs ligt. Mijn grootste angst is dat ik hier ooit eens in de winter op zijn kop in beland. Geen prettig idee, nu ik dit stukje in de krant gelezen heb. Hopelijk heeft tegen die tijd de brandweer een opfriscursus gedaan. Zonder Erik Mus hadden nu hoogstwaarschijnlijk vier mensen de dood gevonden. Erik, ik ben onzettend trots op je.

Jan van't Noordende,

De Cocksdorp.

Beloning

Wij stellen €1000,- beloning beschikbaar voor de tip die leidt naar de aanhouding van de vandaal die de auto van een gast van mijn hotel heeft bekrast, schade ruim €1800,-. Het betreft een groene Jaguar, de schade is toegbracht op zondag 10 maart tussen 16.00 en 18.30 uur.

De eigenaar van de auto looft ook nog eens €3000,- uit voor de gouden tip. Er is inmiddels aangifte gedaan.

Rob Sanders,

Havenhotel Texel,

Oudeschild.

Val

Afgelopen maandag rond een uur of acht is mijn zoon op de Bernhardlaan gevallen met zijn fiets. Een meneer die achter hem fietste heeft hem overeind geholpen en zijn GSM uitgeleend, zodat hij naar huis kon bellen. Daarna heeft een mevrouw hem met de auto naar de bibliotheek gebracht, zodat hij daar op een bankje op mij kon wachten. Jarne heeft helaas zijn been gebroken. Door middel van deze brief willen we de meneer en mevrouw laten weten hoe het is afgelopen en hartelijk danken voor de geboden hulp.

Marije Binsbergen en Jarne Kompier,

Oosterend.

Boompjes

In de krant stond bij 'Wat ik zeggen wou' een artikeltje van mij, maar daarin werd gesuggereerd dat het hier over het Skillepaadje ging, maar ik had het dus over de boompjes in de berm van de Schansweg.

Toch wel even anders.

Teun Eelman,

Oosterend,