Programma

Krimtoernooi

Zaterdag

10.00 uur PSV - Ajax

10.15 uur FC Groningen - Texelse sel.

11.15 uur AZ - Feyenoord

11.30 uur PSV - FC Groningen

12.30 uur Ajax - Feyenoord

12.45 uur Texelse sel. - AZ

13.45 uur FC Groningen – Ajax

14.15 uur PSV - AZ (i.p.v. 15.00 uur)

15.00 uur Feyenoord - Texelse sel.

Zondag

9.45 uur Ajax - Texelse sel.

9.45 uur AZ - FC Groningen

10.20 uur Texelse sel. - PSV

10.45 uur FC Groningen - Feyenoord

11.00 uur Ajax - AZ

12.15 uur PSV - Feyenoord

Owen Kooger

wint motorcross

Op het crossterrein van de MAB aan de Hoofdweg in Eierland is zondag de eerste motorcross van het seizoen verreden, de zogeheten democross.

Bij deze wedstrijd, die bij een harde oostenwind en een gevoelstemperatuur van min tien werd verreden, werd door de wedstrijdleiding bepaald welke rijders naar een hogere klasse gepromoveerd moesten worden. De crossers leken geen last te hebben van de weersomstadigheden en reden had op de goed geprepareerde baan.

Bij de jeugd op 50cc ging de strijd tussen Jurre de Smid en Owen Kooger, die uiteindelijk eerste werd. Op de grote baan, waar met 65cc werd gereden, eindigde Tim van Dooijeweerd met overmacht als eerste. Tijmen Goënga eindigde hier op de derde plaats. Thijs Pijper kwam uit in de 85 cc met hoge wielen en reed voor het eerst op zijn nieuwe motor. Dat beleek goed uit te pakken, want hij eindigde als zesde. Jarco Hartmans reed in dezelfde klasse ook op een nieuwe motor en eindigde als derde. Mirjam Koorn, de enige Texelse dame, kwam uit in de MX2 tweetakt en eindigde op de tiende plaats. Berry Amsing, die ook opvallend rijdt werd vierde in deze klasse.

De MX2 open klasse werd gewonnen door Jouri Slik, rivaal Jim Kossen werd derde. Bij de vrije klasse eindigde Pascal Veenstra als tweede en Leo Witte als vierde. De andere Texelse deelnemers waren Jan Jelle van der Vis, die op de vijfde plaats eindigde, Ronald Zijm, die zesde werd en Kris ter Steege, die als negende eindigde.