Tromp en Stark

bijna kampioen

 

Willem Koomen behaalde met invaller Sjaak Koomen de hoogste score in de 22ste speelronde om het kampioenschap van Klaverjasclub Den Burg. Bas Tromp en Frans Stark behouden een riante voorsprong in het klassement en zijn vrijwel zeker van het kampioenschap.

Willem Koomen moest het zonder vaste maat Bart Weijdt stellen, maar vond in Sjaak Koomen een uitstekende vervanger. Na een sterke opening van tegen de 2200 punten en een vervolgpartij van bijna 2000 nam het duo in de tweede helft van de avond wat gas terug. De 7482 punten waren ruim voldoende voor de rondewinst. Koomen en Weijdt heroverden hiermee de tweede plaats in het klassement maar zullen alle zeilen moeten bijzetten om nog kans te maken op het kampioenschap.

Op ruime achterstand pakten Theo en Gerard Witte de tweede plaats. Die was vooral te danken aan een sterke opening, de overige spelletjes waren modaal. Het tweetal blaaf elfde in het klassement, vooral omdat directe concurrenten Tiny Zwaneveld en Piet Moree hen maar weinig toegaven. Dit duo werd derde plaats met 6721 punten en handhaaft zich op de tiende plaats. Ook Piet Kikkert moest het zonder zijn vaste maat stallen. Maar Meijert Laan werd uitstekend vervangen door Jos Veeger. Het gelegenheidsduo wist elkaar goed te vinden en behaalde 6628 punten. Daarmee handhaven Kikkert en Laan zich op de dertiende plaats. Cees Vinke en Carlo Bos herstelden zich van een wat mindere periode. Zij werden vijfde plaats en blijven veertiende in het klassement. Het gemiddelde was met 6283 punten even hoog als in de vorige ronde; er werden 30 marsen gespeeld.

Met nog vier avonden te gaan, blijven Tromp en Stark riant aan de leiding met een voorsprong van bijna 2400 punten. Dat zou in de resterende vier speelronden te overbruggen zijn, maar Weijdt en Koomen zullen de wind flink in de rug moeten hebben om nog een gooi naar het kampioenschap te doen. Vlaming en Geus staan derde en hebben inmiddels ruim 3000 punten achterstand. Zaal en Westdorp liggen daar weer bijna 1000 punten achter en bezetten de vierde plaats. Tromp en Stark leiden ook in de derde periode. Hier bezetten Tiny Zwaneveld en Piet Moree de tweede plaats, voor Zaal en Westdorp.