Smaakmarkt

Slow Food & Meer

 

Slow Food Texel en Smakelijk & Meer houden zaterdag 23 maart van 11.00-15.00 uur voor de tweede keer de smaakmarkt 'Slow Food & Meer'. Het wordt gehouden op de stoep bij Smakelijk & Meer in de Kogerstraat in Den Burg.

De eerste editie vond vorig jaar november plaats en was volgens de organisatie een schot in de roos. Ondanks het slechte weer vonden zo'n 500 bezoekers hun weg naar de markt om met goed gevulde boodschappentassen weer naar huis te gaan. Ook deze keer presenteren en verkopen diverse Texelse producenten hun waar, zoals (vergeten) groenten, aardappels, honing, chocola, kaas, worst, wijn, taart, brood en meer. Met deze markt willen Slow Food Texel en Smakelijk & Meer de diversiteit van eerlijke en pure producten van Texelse bodem onder de aandacht brengen en producenten hiervan een platform bieden. Bedoeling is dat de markt ieder kwartaal wordt herhaald, aangepast aan het seizoen.

Belastingaangifte

In het stukje over de belastingaangifte door de FNV werd gesteld dat kilometers, boot- en parkeerkaarten bij zorg worden vergoed door de zorgverzekeraar. Dat klopt niet. Ze zijn wel aftrekbaar van de belasting.

Waar is parachute?

Het raadsel van de parachute op de dijk bij De Cocksdorp is nog niet opgelost. Sil Boon heeft hem aan de heining geknoopt, maar toen hij bij de politie kwam om hem op te halen, bleek die de parachute niet te hebben.

Boon: 'Ik heb die parachute eens bij het vuilnis gevonden. Bij het huis van een parachutist. Ik wilde wel eens weten wat voor spanningen er vrij komen.' Hij sprong niet, maar bond hem vast aan de heining bij de dijk. Antje Hoogerheide maakte er een foto van en meldde dat de politie langs kwam om hem op te halen. 'Maar de politie heeft hem niet', meldt Boon. Wie wel?, is zijn vraag.

Om het raadsel nog groter te maken: Jeugdclub De Cocksdorp is 'er vrijwel zeker van dat deze chute van ons is'. 'Wij hadden vorig jaar een spokentocht in het Krimbos, en toen wij enige tijd later de chute wilden ophalen was hij weg. Deze chute is afgekeurd en wordt door ons gebruikt voor spokentocht', meldt Olga Bruin.