Manon en Maaike Rentenaar met hun vertolking van de Alpenzusjes.
Manon en Maaike Rentenaar met hun vertolking van de Alpenzusjes. Foto: Jeroen van Hattum

Playbackshow in Den Burg

In De Hollebol aan de Parkstraat is zaterdagavond de playbackshow van Den Burg gehouden.

Er waren elf optredens. Volgens de organisatie werd de playbackshow een gezellige familieavond met mooie optredens. 'Je kon zien dat er veel was geoefend.'

In de categorie onderbouw van de basisschool ging de overwinning naar Manon en Maaike Rentenaar. Zij vertolkten de Jungledans van de Alpenzusjes en maakten er een gezellig feest van op het podium, waardoor de zaal lekker meeging.

Bij de bovenbouw wonnen Chanel Poelman, Esra Bakker, Nina Bakker, Rianne Konijn, Noor Witte en Serahja van Beek die het nummer Meidengroep van Kinderen voor Kinderen deden. Zij hadden concurrentie van Marit Bakker en Daisy Jimmink (David Guetta) en Julian Poelman die Elvis playbackte.

De OSG-jeugd was volgens de organisatie eveneens goed vertegenwoordigd. Mirthe Kalf stak er met kop en schouders bovenuit en werd eerste met Euphoria van Loreen. Mirthe moest het opnemen tegen onder andere Romy en Nikita kager die het liedje Rio van Maywood vertolkten. Zij hadden de meezingers op hun hand.

Bij de volwassenen zorgden Jesse Segers en Belinda en Marieke Waaijer voor vermaak in de zaal met een opvoering van het nummer Kuikentje Piep. André Eelman en Judith Vlaming zetten een act van Plien en Bianca neer (Loving you /tell him) en deden dit zo goed dat zij eerste werden. De winnaars vertegenwoordigen zaterdag 13 april Den Burg tijdens de Texelse finale van de playbackshows in dorpshuis 't Skiltje in Oudeschild. De presentatie van de show in Den Burg was in handen van Peter van der Voort.