Debutanten eindigen als derde

Debutanten Janne Veenhuizen en Mark van der Wouden pakten de derde plaats tijdens de klaverjasdrive in Bethel.

Zij waren de jongste deelnemers en bleven To de Maeeschalck en Frans Bik met elf punten verschil nipt voor. De tweede plaats was voor Tiny Kok en Fenny van Exel. Winnaars werden Jan Koolhof en Jos Veger, die oppermachtig waren. Omdat er met elf paren drie ronden werden gespeeld, bleef elke ronde één paar aan de kant. Dat lot trof ook het koppel Veger en Koolhof, die in de laatste ronde aan de kant zaten. Inmiddels hadden zij 4.042 punten behaald en omdat de wachtronde gecompenseerd werd met een gemiddelde van 1500 punten, eindigden Koolhof en Veger met 5542 punten met liefst 603 punten verschil op de nummers twee, Tiny Kok en Fenny van Exel.

Veenhuizen en Van der Wouden kregen in de eerste ronde met een score van 1275 punten fors klop van Nel van der Veen en Kenna Terpstra. Zij herstelden zich in de partij tegen Pieter Vonk en Yoeke met 1794 punten, gevolgd door een derde ronde van 1833 punten tegen Michel Kuip en André van der Heijden. Hierdoor eindigden ze op 4902 punten. Pieter van der Wouden en Bert Nederlof bleven Kenna Terpstra en Nel van der Veen tien punten voor met een eindscore van 4774 punten. Harry van de Wetering en Peter Witte hadden het moeilijk; zij eindigden met 4208 punten op de laatste plaats.

De volgende klaverjasdrive in Bethel wordt gespeeld op donderdag 21 maart, aanvang 19.45 uur. De drive is voor iedereen toegankelijk.

De Graafbokaal

In manege Akenburg werd zondag de vijfde wedstrijd om de Jaap de Graafbokaal voor menners gehouden.

Door afzeggingen deden maar elf menners aan de wedstrijd mee, Emmie Monster eindigde met 51½ strafpunt op de eerste plaats. Jacob Bakker werd tweede met slechts één strafpuntje meer. De derde plaats werd gedeeld door Marga Zandstra en Mandy Dekker, die beiden 54 strafpunten behaalden. Vier combinaties reden foutloos de vaardigheidsproef, waardoor een barrage nodig was. Deze werd het snelst gereden door Nanny van der Berg, die echter niet foutloos bleef. De volgende wedstrijd is de finale, die op 14 april wordt verreden. Na aftrek van de slechtst gereden wedstrijden gaat Emmie Monster aan kop, met in totaal 202 strafpunten. Marga Zandstra is tweede, met 204 strafpunten, jeugdlid Laura Pollichino staat met 208 strafpunten op de derde plaats. Het is duidelijk dat de punten dicht bij ekaar liggen en dat de finale erg spannend belooft te worden.