Beeld van het keeztoernooi op De Krim.
Beeld van het keeztoernooi op De Krim. Foto: Vakantiepark De Krim

Dertig koppels Keeztoernooi Krim 

Regen en kou, weer om gezellig binnen te zitten en een oer-Hollands spel te spelen. Op vakantiepark De Krim grepen zestig deelnemers het weekend aan voor deelname aan het eerste Keeztoernooi.

Dat gebeurde in de theaterzaal van 't Paviljoen waar dertig koppels zich enthousiast over het Keezbordspel bogen. Keez is een combinatie van een kaart- en een bordspel. Elk duo speelde tien rondes. Het koppel Coby Magielsen en Candida van Kleef werd zondag uitgeroepen tot kampioen van het toernooi. Ze hadden acht potjes gewonnen. Beste Texelaars waren Nora Bekking en Guda Kuilboer die als derde eindigden. Ook waren er prijzen voor het snelst gespeelde potje (23 minuten) en het mooiste verklede koppel. Het Keezspel is geschikt voor alle leeftijden. De jongste deelnemer aan het toernooi was acht jaar was, de oudste tachtig.

Naast een gezellig spelletje was er volop ander vertier. Deelnemers konden onder andere genieten van een smakelijk Italiaans buffet.

De organisatie heeft al aangegeven dat er volgend jaar zeker weer een Keeztoernooi zal plaats vinden op Vakantiepark De Krim Texel.