Manon Knol met haar paassneeuwpop. (Foto familie Knol)
Manon Knol met haar paassneeuwpop. (Foto familie Knol) Foto: Gerard Timmerman

Texel'94 wint cruciale wedstrijd

De voorspellingen dat de wedstrijd van Texel'94 tegen Volendam, de nummers drie en vier van de competitie, wel eens een mooie pot zaalvoetbal kon opleveren, kwamen uit. In een goed gevulde sporthal was Texel'94 de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar Volendam hield het tot het laatst spannend.

Beide ploegen moesten winnen om nog aanspraak te maken op de titel in de tweede periode. Texel, gesterkt door het idee dat de ploeg voor de 27ste keer op rij ongeslagen kon blijven, begon voortvarend en kwam al snel op voorsprong. Uit een corner schoot Ruben Duinker de bal al in de vierde minuut in de korte hoek achter de doelman. Volendam werd de eerste minuten overlopen door een gretig Texel dat diverse kansen creƫerde om de score op te voeren. In de achtste minuut verdubbelde alleskunner Pim de Lugt de stand door van dichtbij hard raak te schieten. Texel'94 zat op rozen, en temperde halverwege de eerste helft het tempo een heel klein beetje, net genoeg om Volendam weer hoop te geven. Die hoop werd vergroot toen uit een dood spelmoment Volendam de stand op 2-1 bracht. De verdediging van Texel'94, onder leiding van routinier Marcel Ris, had tot dan toe niets weggegeven, maar een communicatiestoornis zorgde ervoor dat de uitstekend keepende Ali Smit kansloos was. De spanning was terug en Texel had pech toen vlak voor de wissel Dennis Daalder de bal via de onderkant van de lat het veld weer in spatte. In de tegenaanval overkwam Volendam hetzelfde, al zat doelman Smit daar met zijn vingertoppen nog aan.

Meteen in de tweede helft zorgde Lesley Koning met een zeer fraaie actie voor de 3-1. Het tempo bleef onverminderd hoog en ook Volendam bleek over een fitte selectie te beschikken, want Texel'94 kon niet echt het verschil maken, al kreeg de ploeg meer kansen. Halverwege de tweede helft kreeg aanvoerder Ruben Duinker het publiek op de banken door een prachtige individuele actie zo mogelijk nog mooier af te ronden. Hiermee leek de wedstrijd beslist, maar Texel'94 zag Volendam in dezelfde minuut dichterbij komen en twee minuten later nog dichter, nadat een hoekschop hard in de lange hoek geschoten werd: 4-3. Texel'94 rechtte de rug en niet veel later was de marge weer twee, nadat de dynamische Lesley Koning los was van zijn tegenstander en geen moeite had zijn tweede doelpunt binnen te schieten. Volendam probeerde nog van alles, maar Texel had de zaken goed voor elkaar en vooral keeper Smit was een onneembare vesting. Geheel terecht won Texel'94 deze beladen wedstrijd met 5-3 van zijn directe concurrent en speelt eerst twee uitwedstrijden voordat het weer in eigen huis aantreedt. De eerstvolgende wedstrijd is op vrijdag 5 april als Obdam op bezoek komt, aanvang 19.20 uur.