Tevoko freewheelend naar winst

Het herenteam van Tevoko heeft zich zaterdag niet bovenmatig hoeven inspannen voor de winst. In de koude en sfeerloze sporthal De Sluis in Hoogkarspel werd hekkensluiter VVW uit Wervershoof naar een 1-3 nederlaag gespeeld.

Dat VVW niet voor niets rode-lantaarndrager is, werd al snel duidelijk. De ploeg bakte er zowel passend als aanvallend niet veel van en hoewel Tevoko zeker niet het beste spel speelde, kwam de setzege geen ogenblik in gevaar; 16-25. Ook in de tweede set liep Tevoko, met acht man eindelijk weer eens redelijk compleet, zeer ontspannen in het veld. Een beetje te ontspannen, want VVW bood meer tegenstand en bij 17-15 nam Tevoko een time-out. Het was uiteindelijk Patrick Hollenberg die met een serie uitermate lastige services WWV op de knieƫn dwong: 22-25. De ultrakorte derde set, waarin bij VVW werkelijk niets lukte en Erik le Roux een paar keer aanvallend snoeihard doorkwam, eindigde met de alleszeggende cijfers 10-25. De overwinning was hiermee binnen en Tevoko leek het wel te geloven. Deze laconieke houding werd direct afgestraft door VVW, dat er nog een set aanvaardbaar volleybal uit wist te persen. Tevoko wist daarentegen het gaspedaal niet meer te vinden, waardoor WWV toch nog een punt bij hun karig totaal kon bijschrijven; 25-18.

Tevoko strijdt nog steeds voor een plaats in het linkerrijtje. Over twee weken gaat het team op bezoek bij de ongenaakbare koploper (en inmiddels kampioen) Dinto; daarna volgen nog twee thuiswedstrijden, tegen Reflection en Wham Wham.

Verlies voor dames

Twee vrije zaterdagen hadden de dames van Tevoko geen goed gedaan en onwennig stonden ze in het veld. Met 0-4 werd verloren van het sterk spelende Clam Dycke uit Krommenie.

Tevoko begon zwak en slordige fouten zorgden al snel voor een achterstand. Af en toe werden punten gescoord, maar Clam Dycke won de eerste set met 18-25. De tweede set was al niet veel beter en vele passfouten zorgden ervoor dat Tevoko niet kon scoren. Clam Dycke speelde slim volleybal en met veel goed geplaatste ballen ging ook deze set naar de bezoekers (16-25). Halverwege de derde set, bij een achterstand van 10 punten, ging bij Tevoko de knop om en met Monique Leijstra aan service werden 12 punten gescoord en kwam Tevoko zelfs op voorsprong. Toch was Clam Dycke net iets sterker en won met meer fanatisme met 23-25 de derde set. In de vierde set ging de strijd gelijk op, maar weer was het Tevoko dat iets meer fouten maakte en hierdoor werd ook de vierde set verloren (23-25).