SVO komt met drie punten thuis

SVO heeft in de uitwedstrijd tegen DEM drie punten mee naar huis kunnen nemen. De ploeg won met 1-2.

DEM biedt de laatste weken, ondanks de laatste plaats op de ranglijst, prima tegenstand en SVO ging dan ook niet helemaal gerust naar Beverwijk. Op papier beschikt DEM over dertig spelers, in de praktijk ook deze keer over precies elf. Maar dat de ploeg sterker voor de dag kwam dan een paar weken geleden in de thuiswedstrijd van SVO, mocht duidelijk zijn. Al in de zevende minuut kwam DEM op voorsprong nadat bij SVO achterin niet adequaat genoeg werd ingegrepen. Deze snelle achterstand werd door SVO goed verwerkt en na amper drie minuten was de stand weer gelijk: een hoekschop van Jeroen Abma werd door Kevin Betsema met het hoofd verlengd en door een speler van DEM in eigen doel gewerkt. De rest van de eerste helft was SVO de bovenliggende partij en kreeg genoeg kansen om op voorsprong te komen. De stand veranderde echter niet.

In de tweede helft begon DEM voortvarend. SVO moest de bal steeds vaker inlveren bij spelers van de tegenstander en mocht zich gelukkig prijzen met een sterk keepende Stefan Tijsen. Na twintig minuten besloot SVO het middenveld te versterken. Dat bleek een goede zet, aangezien SVO zich meer onder de druk kon uitspelen en kansen kreeg. Denny Vlaming raakte de paal en Kevin Betsema had te maken met de zeer sterk spelende keeper van DEM. Tien minuten voor tijd werd dan toch een prima opgezette aanval door het midden afgerond: Dennis Daalder was het eindstation en lepelde de bal fraai over de keeper van DEM. Tot het eind toe bleef het spannend, ook omdat SVO in de counter verzuimde het derde doelpunt te maken. DEM kreeg nog een paar mogelijkheden op de gelijkmaker, maar uiteindelijk keerde SVO met drie punten huiswaarts.

Zesde plaats voor

Eva van der Linde

Dressuurruiter Eva van der Linde heeft zaterdag in Benningbroek een zesde plaats behaald in de hoogste dressuurklassen, de Grand Prix. Van der Linde reed een nette proef met O'Partout Texel. Met een score van 61,97 procent behaalde ze ook een winstpunt.