Perry Koorn van De Koog (blauw ) verwikkeld in een gevecht om de bal. (Foto Willem Sangers) Foto: Willem Sangers

Texel'94 wint in laatste kwartier

Het is de selectie van Marcel Ris zondag gelukt drie punten mee naar huis te nemen, hoewel de wedstrijd bepaald geen 'walk-over' was. Na een moeizame wedstrijd werd de eindstand 0-3.

De defensie van Nieuwe Niedorp stond goed opgesteld om de Texelse schutterij op te vangen en vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Doodeman golfden de Texelse aanvallen naar het doel van de gastheren. De keeper van Nieuwe Niedorp stond echter als een rots in de branding en pakte alles. Bovendien stond het vizier van de eilander-aanval niet bepaald op scherp en vreesden de spelers van Nieuwe Niedorp het duel niet. Texel '94 trok vanaf het eerste fluitsignaal meteen op ten aanval en gaf veel druk op de defensie van Nieuwe Niedorp. Dat leverde een tweetal corners op en enkele kansjes, maar de voorhoede van Texel'94 kreeg te weinig ruimte om lekker te kunnen uithalen. Nieuwe Niedorp moest zich beperken tot een summiere uitval en toonde weinig overleg in het spel. Aan de andere kant was ook het spel van Texel'94 te onrustig om de vijandelijke defensie te verontrusten. Sander de Haan vormde door zijn snelheid een moeilijk in toom te houden aanvaller en was na ruim een half uur tot twee keer toe dichtbij de openingstreffer. Bij de eerste keer werd hij door zijn directe tegenstander onreglementair in het strafschopgebied neergehaald, maar hoewel Texel'94 schreeuwde om een penalty, wuifde de scheidsrechter alle protesten weg. Bij de tweede inzet van De Haan verdween de bal na een lange rush ternauwernood over het vijandelijke doel. In dezelfde fase van de wedstrijd schoot Ralph Slik vanuit de draai buiten bereik van de keeper net naast. Kort voor rust liep De Haan in een duel na een opzettelijke handsbal een gele kaart op. In de tweede helft waren Jesper Arkenbout en Sander de Haan dichtbij een treffer. Hun schoten gingen over en naast het vijandelijke doel. Twintig minuten voor het einde hield Alexander Smit zijn team in de wedstrijd met een knappe redding na een inzet van een van de Dorper spitsen. Omstreeks de 75ste minuut kwam Marko Koorn in het veld voor Steffan Vlaming. Amper een minuut later trok Lesley Koning vanaf de linkerkant de bal voor het doel langs en schoot een van de verdedigers de bal in eigen doel. Hierdoor gesterkt, werd het spel van Texel'94 plots beter.

Ralph Slik bracht de score op 2-0 door een vrije trap te nemen, die was toegekend nadat Jesper Arkenbout onderuit werd geschoffeld en ver in blessuretijd bracht Pim de Lugt de stand met een fraaie treffer op 0-3. Zondag speelt Texel uit tegen DTS.

De Koog verliest thuis met 0-1 van Wiron

SV De Koog is er op Wieringen zondag niet in geslaagd Wiron van het lijf te houden. Na de uitwedstrijd in oktober keerden de Texelaars nog huiswaarts met een 2-4 overwinning.