Afbeelding
Foto: Pip Barnard

Zanger Kieran Halpin op St. Patrick's Day 

In De Hollebol aan de Parkstraat in Den Burg is zondag 17 maart een optreden te beluisteren van singer/songwriter Kieran Halpin.

De Hollebol zocht al jaren naar iets om St. Patrick's Day te vieren. Maar de meeste Ierse muzikanten waren of te duur, of al geboekt. Kieran Halpin was al eerder op Texel voor een concert en meldde zich een paar maanden geleden zelf. En ja, ook 17 maart, een voor Ieren feestelijke dag, was mogelijk. Voor het geld hoeft hij niet meer op te treden, want van de door hem geschreven nummers, niet door de minsten gecoverd, ontvangt hij genoeg royalty's om van te leven. Zo heeft Ilse de Lange in Nederland het nummer 'All the Answers' bekend gemaakt, dat zij zong tijdens het benefietconcert voor Kosovo. Ook John Wright en Dolores Keane hadden All the Answers op hun repertoire.

Maar ondanks dat en de inmiddels meer dan twintig albums, is Halpin live nog steeds op zijn best. Want optreden kan hij niet laten. Hij heeft het contact met zijn publiek nodig. Dus brengt hij af en toe nog een live concert. Altijd krachtig, gepassioneerd, vertrouwd en intens. Dat maakt hem een unieke zanger-gitarist, die niet te negeren is. Op de avond van St Patricks Day, 17 maart, brengt deze Ier in De Hollebol 'een bruisend optreden', dat om 20.30 uur begint.