WonenPlus kroonappel

Texels Welzijn heeft het programma WonenPlus aangemeld voor de zoektocht van het Oranje Fonds naar de zogeheten Kroonappels in de samenleving.

WonenPlus brengt mensen bij elkaar om elkaar te helpen. Dan gaat het onder meer om Tafeltje Dekje, ziekenvervoer, huisbezoeken en ondersteuning van mantelzorgers. Texels Welzijn kent zo'n 125 vrijwilligers die zich dagelijks inzetten om anderen zo lang mogelijk zelfstandig in hun eigen huis te laten wonen.

Volgens Texels Welzijn is de aanmelding van WonenPlus voor de Kroonappels een goed moment om de inzet van de vrijwilligers te waarderen. 'Het project is enkel mogelijk door hun inzet. Veel Texelaars zullen WonenPlus in de komende jaren hard nodig hebben. Een goed moment dus om ook andere Texelaars uit te nodigen WonenPlus mee verder te dragen richting de toekomst.'

Vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 maart kan er worden gestemd op alle initiatieven die zijn aangemeld voor de actie van het Oranje Fonds. Stemmen is mogelijk op www.kroonappels.nl. Tot gisteren waren twee Texelse initiatieven aangemeld; de andere is het plan van Stichting De Wezentuin voor een muziekprieel in het park in Den Burg.