Een terugblik op de prijzen in de Centra-supermarkten in 1974.
Een terugblik op de prijzen in de Centra-supermarkten in 1974. Foto: Pip Barnard

De Texelse Courant in 1974

'Stellingname tegen de steeds meer overheersende bemoeienissen van de hogere overheidsorganen in plaatselijke zaken', was een van de punten uit het verkiezingsprogramma waarmee kiesvereniging Texels Belang de gemeenteraadsverkiezingen van 1974 in ging. Een ander punt, dat ook in de Texelse Courant van 8 maart 1974 (vandaag 39 jaar geleden) werd uitgemeten, was dat de vereniging ervoor wilde waken dat 'de eenzijdige wensen van bepaalde groeperingen ten koste en ten laste van het woon- en leefklimaat van de bevolking' zouden gaan.

Ook blikt de krant vooruit op de jaarvergadering van VVV Texel en het begrotingstekort van ƒ8750,- (ruim €12.000,-), dat volgens directeur Jaap Dekker echter eenvoudig zou kunnen worden weggewerkt 'door wat meer commerciële activiteit en/of bezuinigingen'. Groter probleem is volgens Dekker de toegenomen werkdruk, maar meer dan zes vaste en vier seizoenskrachten zal 'noodgedwongen, voorlopig toekomstmuziek blijven'.

En op de voorpagina doet de krant uit de doeken hoe de bouw van de nieuwe sporthal vertraging dreigt op te lopen door de in de bouwtekening opgenomen ondergrondse fietsenstalling van de nieuwe Rijksscholengemeenschap.